Opcje drukowania:

Ciastka z mąki kokosowej

Ilość porcji2 porcje

Składniki na 2 ciastka o średnicy 10 cm:
 4 jajka
 150 ml mleka kokosowego
 80 g cukru trzcinowego
 100 g mąki kokosowej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 50 g wiórek kokosowych
 2 garście borówki
 cukier puder do posypania
1

Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Dwie foremki o średnicy 10 cm posmarować tłuszczem.

2

W misce wymieszać ze sobą suche składniki:mąkę , cukier, wiórki proszek do pieczenia. W drugiej zmiksować jajka z mlekiem kokosowym.

3

Mokre składniki dodać do suchych. Całość wymieszać i przelać do przygotowanych foremek, posypać borówkami.

4

Piec 15 - 20 minut aż patyczek włożony w środek wyjdzie suchy.

5

Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze

Porcji 2