Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W jednej misce dobrze połączyć ze sobą roztopiony olej kokosowy, cukier trzcinowy, ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe oraz starte na tarce o drobnych oczkach jabłko.
W drugiej misce wymieszać mąkę, sodę, siemię lniane i sól.
Połączyć zawartość obu misek (ciasto należy wymieszać łyżką, a następnie za pomocą dłoni tak, aby było jednolite).
Dodać posiekaną drobno czekoladę lub dropsy czekoladowe i ponownie całość zagnieść.
Z ciasta zrobić wałek o średnicy ok 3-4 cm, kroić ciastka o grubości 1 cm i wykładać w dużych odstępach na blaszkę.
Piec przez 10 minut lub do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru.
zamiast jabłka można użyć puree z ugotowanego batata lub banan
można użyć dowolnego mleka roślinnego lub krowiego
zamiast mąki orkiszowej można użyć maki pszennej pełnoziarnistej, mąki gryczanej
zamiast czekolady można dodać orzechy, rodzynki lub nasiona słonecznika
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.