Opcje drukowania:

Chlebek mango

Ilość porcji9 porcjiCzas Przygotowania5 minutCzas pieczenia40 minutCałkowity czas45 minut

 1 ½ szklanki mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ½ łyżeczka sody oczyszczonej
 szczypta soli
 ½ szklanka cukru trzcinowego
 ¾ szklanka zmiksowanego z mango (ok 1 owoc)
 ¼ szklanka mleka roślinnego
 ½ szklanka oleju z pestek winogron
1

Piekarnik nagrzać do 180 C z funkcją grzania góra-dół. Keksówkę o wymiarach 10x25 wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Do jednej miski przesiać wszystkie suche składniki, w drugiej wymieszać wszystkie mokre.

3

Połączyć zawartość obu misek tak aby powstało gładkie jednolite ciasto. Masę przelać do przygotowanej formy i piec 40 minut lub do momentu suchego patyczka.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 225
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 11.4g18%
Węglowodany 28.3g10%
Białko 2.4g5%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.