Piekarnik nagrzać do 180 °C. Żeliwną patelnię wysmarować tłuszczem.
3 banany zmiksować wraz z jajkami, syropem klonowym i masłem.
Następnie dodać mąkę, ksylitol, sodę, sól i cynamon całość zmiksować, aż składniki się połączoną.
Na koniec wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto przelać na przygotowaną patelnię. Na wierzchu położyć pozostały banan przekrojony w pół, wzdłuż. Piec przez 30 minut.
można użyć maki owsianej lub zwykłej maki wtedy należy dodać jej dwa razy tyle co kokosowej
zamiast masła orzechowego można dodać powidła lub inne masło orzechowe bądź zwykłe
Ilość 870 g
Porcji 4
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.