Opcje drukowania:

Chlebek bananowy na mące kokosowej

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania5 minutCzas pieczenia30 minutCałkowity czas35 minut

 4 banany
 2 jajka
 ¼ szklanka syropu klonowego
 ¼ szklanka masła orzechowego
  szklanka mąki kokosowej
 2 łyżki ksylitolu
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 1 szczypta soli
 ½ łyżeczka cynamonu
 ¼ szklanka orzechów włoskich
1

Piekarnik nagrzać do 180 °C. Żeliwną patelnię wysmarować tłuszczem.

2

3 banany zmiksować wraz z jajkami, syropem klonowym i masłem.

3

Następnie dodać mąkę, ksylitol, sodę, sól i cynamon całość zmiksować, aż składniki się połączoną.

4

Na koniec wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.

5

Ciasto przelać na przygotowaną patelnię. Na wierzchu położyć pozostały banan przekrojony w pół, wzdłuż. Piec przez 30 minut.

Możliwości:
6

można użyć maki owsianej lub zwykłej maki wtedy należy dodać jej dwa razy tyle co kokosowej

7

zamiast masła orzechowego można dodać powidła lub inne masło orzechowe bądź zwykłe

Wartości odżywcze

Ilość 870 g

Porcji 4


Ilość na porcję
Kalorie 382
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 16.2g25%
Węglowodany 55.7g19%

Błonnik pokarmowy 4.2g17%
Białko 10.7g22%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.