Opcje drukowania:

Chia Pudding Parfait

Ilość porcji1 porcja

 ¾ szklanki mleka migdałowego
 4 łyżki nasion chia
 1 banan
 ½ pitaji  z Kostaryki (smoczy owoc)*
 ½ kiwi
 1 łyżka łuskanych nasion konopi
 * można zamienić na dostępną pitaję z białym miąższem wtedy do masy należy dodać garść malin i borówek oraz odrobinę miodu lub syropu klonowego.
1

Noc wcześniej należy wymieszać mleko z nasionami chia i włożyć do lodówki.

2

Rano oddzielamy połowę masy z chia i miksujemy ją z owocem pitaji oraz bananem do uzyskania jednolitej konsystencji - w przypadku użycia odmiany pitaji z białym miąższem należy oprócz tego zmiksować ją wraz z bananem, jagodami i malinami oraz syropem klonowym.

3

Do wysokiej szklanki wykładać na przemian pudding chia, pudding z pitają. Udekorować kiwi i łuskanymi nasionami konopi.

Wartości odżywcze

Porcji 1