Opcje drukowania:

Burrito z wieprzowiną i warzywami

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas15 minut

 2 tortille pszenne lub razowe
 2 plastry schabu
 1 pomidor
 ½ czerwonej papryki
 2 garście świeżego szpinaku baby
 1 pomidor
 3 łyżki cebuli dymki
 3 zielone papryczki
 3 łyżki oliwy z oliwek
 sól i pieprz do smaku
 1 łyżeczka słodkiej papryki
 1 łyżeczka musztardy
1

Mięso umyć i osuszyć, każdy plaster oprószyć solą i słodką papryką.

2

Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i na niej obsmażyć schab po 5 minuty z każdej strony.

3

Mięso odłożyć i pokroić w paski.

4

W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem.

5

Warzywa wyłożyć do miski tj. szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwierki pomidor oraz w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać.

6

Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiec go przez 2 minuty z każdej strony.

7

Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. To samo zrobić z drugim plackiem. Całość zawinąć. Podawać z Ajvarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.

Wartości odżywcze

Porcji 2