Mięso umyć i osuszyć, każdy plaster oprószyć solą i słodką papryką.
Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i na niej obsmażyć schab po 5 minuty z każdej strony.
Mięso odłożyć i pokroić w paski.
W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem.
Warzywa wyłożyć do miski tj. szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwierki pomidor oraz w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać.
Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiec go przez 2 minuty z każdej strony.
Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. To samo zrobić z drugim plackiem. Całość zawinąć. Podawać z Ajvarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.
Porcji 2