Opcje drukowania:

Burrata z pomidorami

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania5 minut

 1 ser burrata (po odsączeniu ok 200g)
 garść pomidorków koktajlowych
 oliwa z oliwek
 sól i pieprz świeżo mielone
 świeża bazylia
 pieczywo pełnoziarniste
1

Ser przełożyć do miski (ser znajduje się w zalewie, którą należy odsączyć, do miski przekładamy samą „kulkę” sera).

2

Pomidorki przekroić w pół i dodać do sera. Całość skropić oliwą, oprószyć świeżo mieloną solą oraz pieprzem. Posypać listkami bazylii.

3

Podawać z chlebem pełnoziarnistym. Najlepiej smakuje wyjęta z lodówki 30 minut przed podaniem.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 314
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 38g59%
Węglowodany 3.3g2%
Białko 14g29%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.