Opcje drukowania:

Budyń owsiany z Katarzynki® VEGAN i KONKURS

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych
 1 łyżka masła tahini
 1 szklanka mleka migdałowego
 1 łyżka syropu klonowego
 ½ szklanki owoców sezonowych
 1 opakowanie Katarzynki® VEGAN
1

W rondelku podgrzać płatki owsiane wraz z mlekiem migdałowym, syropem i pastą sezamową (tahini). Całość gotować aż masa zgęstnieje.

2

Kiedy płatki wchłoną płyn zmiksować blenderem na gładko. Jeżeli całość jest zbyt gęsta należy dodać więcej mleka.

3

Masę przełożyć do pucharków na przemian z pierniczkami i owocami.

4

Odstawić na 5-10 minut aby smaki się przegryzły.

Możliwości:
5

zamiast płatków owsianych można użyć - kaszy jaglanej, ryżu, płatków orkiszowych czy żytnich

6

tahini - można zastąpić dowolnym masłem orzechowym

7

mleko migdałowe można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym lub zwykłym mlekiem krowim

8

syrop klonowy można zastąpić syropem z agawy, daktylami, miodem, ksylitolem, cukrem kokosowym

Wartości odżywcze

Porcji 2