Opcje drukowania:

Brownie z ciecierzycy – dieta dash

Ilość porcji9 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia20 minutCałkowity czas30 minut

 1 puszka ciecierzycy (400g)
 ½ szklanka masła orzechowego
 ½ szklanka syropu klonowego
 1 łyżki oliwy z oliwek
 ¼ szklanka mąki migdałowej
  szklanka kakao
 ¼ łyżeczka sody oczyszczonej
 ¼ łyżeczka proszku do pieczenia
 szczypta soli
 1 tabliczka gorzkiej czekolady
1

Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem.

2

Ciecierzycę odsączyć na sicie i wraz z masłem orzechowym, syropem klonowym, oliwą zmiksować.

3

W drugiej misce połączyć ze sobą mąkę migdałową, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.

4

Suchą masę dodać do mokrej i ponownie wszystko zmiksować tak, aby składniki się połączyły.

5

Czekoladę posiekać i jej połowę dodać do masy – wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej foremki. Z wierzchu posypać pozostałą czekoladą. Piec 20-25 minut.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 229
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 12.7g20%
Węglowodany 20.3g7%

Błonnik pokarmowy 3.5g15%
Białko 8.6g18%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.