Opcje drukowania:

Brownie z burakami

Ilość porcji17 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas40 minut

 4 małe ugotowane buraki
 3 jaja
 ½ łyżeczki cynamonu
 1 szczypta soli morskiej
 ¼ szklanki kakao
 4 łyżki cukru trzcinowego
 ½ szklanki mąki kokoswej
 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 2 łyżki rodzynek
 1 tabliczka czekolady gorzkiej 70%
 1 cukier puder do posypania
1

Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i cukier umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę.

3

Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami.

4

Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Wartości odżywcze

Porcji 17