Opcje drukowania:

Brownie na majówkę

Ilość porcji1 porcja

 200 g gorzkiej czekolady
 200 g masła
 400 g cukru pudru (to wbrew pozorom wcale nie za dużo)
 5 jajek
 110 g mąki
 400 g sera kremowego (nie miałam, więc użyłam zwykłego tłustego sera, który wcześniej zmiksowałam)
 cukier waniliowy lub 1 ł ekstraktu z wanilii
 120 g świeżych malin (mogą być mrożone)
1

Piekarnik nastawić na temp. 170 st C.
Blaszkę 20x30 cm wysmarowac masłem i wyłożyć papierem.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.

2

Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę.
Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodac mąkę.
3/4 mikstury wlac do blaszki.

3

W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa
powina mieć gładką konsystencję.
Wylać masę serową na masę czekoladową.

4

Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.
Piec 45-60 minut. (Przepis zaleca 40-45 min, ale ja piekłam 1 h). Studziłam w ciepłym, ale otwartym piekarniku.