Opcje drukowania:

Brownie dietetyczne

Ilość porcji1 porcja

 10 śliwek suszonych
 2 jajka
 5 łyżek soku z pomarańczy
 1 łyżka oleju kokosowego (można zastąpić zwykłym)
 ½ szklanka cukru muscavado
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 ½ szklanka kakao
 ½ szklanka mąki pełnoziarnistej
 1 szczypta soli
 50 g czekolady 70%
 50 g jagód
1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. Kwadratową formę do pieczenia 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

W blenderze zmiksować śliwki, sok, olej, jajka i wanilię aż będzie gładka  masa.

3

W dużej misce dobrze wymieszać cukier, kakao, mąkę i sól.

4

Dodać mieszaninę do mokrych składników do mąki, wymieszać aż dobrze się połączą. Całość wymieszać z posiekaną czekoladą. Wyłożyć na przygotowaną formę, posypać jagodami.

5

Piec około 20 minut. Ostudzić .