Opcje drukowania:

Bezowe duszki

Ilość porcji1 porcja

 2 białka
 ¾ szklanki drobnego cukru
 1 szczypta soli
 ¼ łyżeczki białego octu winnego
 srebrne kuleczki
1

Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3

Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4

Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5

Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35