Opcje drukowania:

Beza J’ADORE

Ilość porcji1 porcja

Ciasto
 4 białka
 200 g miałkiego cukru
 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (można zastąpić ją skrobią ziemniaczaną)
 1 łyżeczka białego octu winnego
 barwnik spożywczy w proszku w kolorze czerwonym
Masa
 300 ml śmietany kremówki
 250 g mascarpone
 3 łyżeczki cukru pudru
Ciasto
1

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę octu.
No końcu dodać barwnik spożywczy - po troszeczku do uzyskania zadowalającego koloru.

2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze narysować serce (ja piekłam w silikonowej foremce w kształcie serca).
Wyłożyć na nie masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny.
Studzić w uchylonym piekarniku.

Masa
3

Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder i mascarpone. Zmiksować na gładką masę.

Beza
4

Wystudzoną bezę delikatnie położyć na paterze. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę.
Udekorować owocami sezonowymi.
(u mnie występują w tej roli truskawki - nie sezonowe ale zdobyte:)) )


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35