Opcje drukowania:

Batony z bakaliami

Ilość porcji6 porcjiCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas1 godz. 30 minut

 ½ szklanki migdałów
 ¼ szklanki suszonej żurawiny
 ¼ szklanki pestek dyni
 ¼ szklanki nasion słonecznika
 ¼ szklanki oleju kokosowego
 3 łyżki kakao
 2 łyżki syropu klonowego
 1 szczypta soli
1

Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.

2

W  rondelku rozpuścić olej kokosowy na małym ogniu.

3

Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać.

4

Masę czekoladową  przelać do bakalii i wymieszać.

5

Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i włożyć do lodówki, aż stwardnieje.

6

Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze

Porcji 6