Opcje drukowania:

Baileys latte

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 250 ml mleka kokosowego
 200 ml espresso
 100 ml likieru np. Baileys
 2 łyżki cukru kokosowego
1

Mleko koksowe (najlepiej z puszki) spienić za pomocą elektrycznego spieniacza.

2

Przygotować espresso i wymieszać je z likierem

3

Do dwóch szklanek rozlać spienione mleko kokosowe, odczekać około minuty, a następnie wlewać cienką stróżką przygotowana kawę z likierem.

4

Z góry posypać cukrem kokosowym

Możliwości:
5

mleko kokosowe można zastąpić mlekiem krowim

6

kawę można wzbogacić o skórkę z limonki lub cytrynę, cynamon, kardamon

7

zamiast cukru z palmy kokosowej można użyć cukru trzcinowego

Wartości odżywcze

Porcji 0