Opcje drukowania:

Armeriter czyli śląskie

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 1 bułka grahamka lub pełnoziarnista
 150 ml mleka koksowego
 2 łyżki oleju kokosowego
 2 łyżki cukru kokosowego
 1 skórka starta z cytryny
 2 x jogurt naturalny Zott 180 g
 świeże sezonowe owoce, ewentualnie bakalie
1

Bułkę pokroić w plastry lub w pół. Namoczyć ją w mleku kokosowym ze skórką startą z cytryny.

2

Na patelni roztopić olej kokosowy i na nim obsmażyć po 4 minuty z każdej strony pieczywo.

3

Bułki wyłożyć na talerz, każdą posypać cukrem kokosowym udekorować jogurtem naturalnym Zott i świeżymi owocami.

Możliwości:
4

można użyć dowolnego mleka

5

cukier kokosowy można zastąpić miodem, cukrem trzcinowym lub konfiturą

6

można użyć dowolnego jogurtu Zott

Wartości odżywcze

Porcji 2