Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W rondlu na małym ogniu rozpuścić miód, olej kokosowy i masło orzechowe, często mieszając.
W dużej misce wymieszać płatki owsiane, kaszę jaglaną, słonecznik, posiekane migdały, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe, sól i cynamon.
Wlać ciepły płyn do suchych składników i dobrze wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki i mocno docisnąć do dna.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, kiedy nabierze złotego koloru. Pozostawić batoniki do wystygnięcia przez co najmniej 3 godziny. Pokroić na batony i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Ilość 1518g
Porcji 21
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.