Orzechy nerkowca zamoczyć w ciepłej wodzie na minimum godzinę. Najlepiej na całą noc. Odcedzić
Odsączone orzechy umieścić w misie rozdrabniacza i wraz z wiórkami kokosowymi, roztopionym olejem, syropem klonowym, mlekiem kokosowym i solą.
Masę zmiksować na gładki krem. (można to zrobić również za pomocą blendera) Przełożyć do miski, przykryć folią i schłodzić przez godzinę.
Wyjąc z lodówki i z masy formować kulki w środek każdej wkładając migdał. Na sam koniec obtoczyć we wiórkach kokosowych.
Przechowywać w lodówce przez tydzień.
orzechy nerkowca można zamienić na orzechy brazylijskie, lub macadamia
wiórki kokosowe można zamienić na płatki owsiane
syrop klonowy można zamienić na syrop z agawy, lub miód
zamiast kremu/masy kokosowej można dodać tofu
można obtaczać w kakao lub drobno posiekanych orzechach
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.