Ten przepis to idealna propozycja na pyszne śniadanie jak i słodki podwieczorek. Chlebek jest bezglutenowy i słodzony ksylitolem.
Piekarnik nagrzać do 180 °C. Żeliwną patelnię wysmarować tłuszczem.
3 banany zmiksować wraz z jajkami, syropem klonowym i masłem.
Następnie dodać mąkę, ksylitol, sodę, sól i cynamon całość zmiksować, aż składniki się połączoną.
Na koniec wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto przelać na przygotowaną patelnię. Na wierzchu położyć pozostały banan przekrojony w pół, wzdłuż. Piec przez 30 minut.
można użyć maki owsianej lub zwykłej maki wtedy należy dodać jej dwa razy tyle co kokosowej
zamiast masła orzechowego można dodać powidła lub inne masło orzechowe bądź zwykłe
4 porcji
870 g
- Amount per serving
- Kalorie382
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 16.2g21%
- Węglowodany 55.7g21%
- Błonnik pokarmowy 4.2g15%
- Białko 10.7g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 °C. Żeliwną patelnię wysmarować tłuszczem.
3 banany zmiksować wraz z jajkami, syropem klonowym i masłem.
Następnie dodać mąkę, ksylitol, sodę, sól i cynamon całość zmiksować, aż składniki się połączoną.
Na koniec wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto przelać na przygotowaną patelnię. Na wierzchu położyć pozostały banan przekrojony w pół, wzdłuż. Piec przez 30 minut.
można użyć maki owsianej lub zwykłej maki wtedy należy dodać jej dwa razy tyle co kokosowej
zamiast masła orzechowego można dodać powidła lub inne masło orzechowe bądź zwykłe