Piekarnik nastawić na temperaturę 200 C z funkcją grzania góra i dół. Przygotować blachę wykładając na nią papier do pieczenia.
W misce umieszczam miękkie masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekana bazylię, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam.
Na płat ciasta francuskiego wykładam równo masło ziołowo-czosnkowe
Następnie nakładam plastry szynki serrano
Zwijam teraz ciasto z dwóch stron (dłuższe boki), aby dwa wałki spotkały się w połowie.Wkładam Ciasto do zamrażarki na 10 min - jeżeli nie masz czasu możesz pominąć tą czynność.
Następnie wyjmuje ciasto i kroję je na kawałki ok 2 cm.
Teraz wkładam między papier do pieczenia i wałkuję by go spłaszczyć na grubość ok 1 cm
Gotowe plastry wykładam na blachę.
Piekę palmiery ok 15-20 min aż ciastka będą miały złoty kolor.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastawić na temperaturę 200 C z funkcją grzania góra i dół. Przygotować blachę wykładając na nią papier do pieczenia.
W misce umieszczam miękkie masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekana bazylię, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam.
Na płat ciasta francuskiego wykładam równo masło ziołowo-czosnkowe
Następnie nakładam plastry szynki serrano
Zwijam teraz ciasto z dwóch stron (dłuższe boki), aby dwa wałki spotkały się w połowie.Wkładam Ciasto do zamrażarki na 10 min - jeżeli nie masz czasu możesz pominąć tą czynność.
Następnie wyjmuje ciasto i kroję je na kawałki ok 2 cm.
Teraz wkładam między papier do pieczenia i wałkuję by go spłaszczyć na grubość ok 1 cm
Gotowe plastry wykładam na blachę.
Piekę palmiery ok 15-20 min aż ciastka będą miały złoty kolor.