Pokochaj olej rzepakowy

Jestem osobą, która swoją dietę dostosowała do miejsca w którym żyję. Uwielbiam jabłka, orzechy, kaszę gryczaną. Czerpię z tego, co daje nasza ziemia. Kwiecień/maj to dla mnie Polska pełna żółtych pól pełnych rzepaku.
Każdy kto mnie zna wie, że jestem ogromną fanką oleju właśnie z tej rośliny. Przepadam za jego piękną, złotą barwą, dlatego codziennie jest na moim talerzu.
Dzięki współpracy przy kampanii „Pokochaj olej rzepakowy” mam możliwość wprowadzenia na blog cyklu przepisów dedykowanych właśnie niemu.
Pamiętam jak około 3 lata temu zobaczyłam akcję „Pokochaj olej rzepakowy” i dzięki niej wygrałam mój wymarzony robot kuchenny KitchenAid przepisem na polskie pesto (ZOBACZ TUTAJ). Tym bardziej jest mi miło, że dziś ja mogę Was w tym miejscu zachęcać do korzystania z przepisów, które obfitować będą w fajne, wartościowe, lekkie dania, mnóstwo ciekawych pomysłów i brania udziału w konkursach. Postaram się pokazać Wam możliwości jego wykorzystania i walory jakie ma. Wszystkie przepisy tej akcji znajdziecie w zakładce „Pokochaj olej rzepakowy ”.
Zawszę będę promować i propagować wszystko co dobre.
Kinga :*

PRZEPISY

Wartościowy dressing

Słodkie babeczki szpinakowe

Słodkie babeczki szpinakowe

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Bezglutenowe ciasto

Bezglutenowe ciasto

Kurczak w szpinakowym pesto

Kurczak w szpinakowym pesto

Zupa ze szparagów i pieczonego czosnku

Zupa ze szparagów i pieczonego czosnku

Chleb z kaszy – Moc Wartości

Chleb z kaszy – Moc Wartości

Zielony sos rzepakowy

Zielony sos rzepakowy

Czekoladowy chleb z cukinii

http://kingaparuzel.pl/blog/2016/10/kotlety-z-komosy-ryzowej/

Kotlety z komosy ryżowej

Kuleczki serowe z jogurtu

Kuleczki serowe z jogurtu

Kruche ciasteczka cytrynowe

Kruche ciasteczka   cytrynowe

Wilgotny chlebek bananowy

Szarlotka na oleju rzepakowym

Marynowana feta z cytryną

Marynowana feta z cytryną 

Najlepsze Krakersy

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel