Jagodowa śniadaniowa miska

Lubię, kiedy poranki są pełne słońca i koloru. Na moim Instagramie nie raz pokazuję, jak przygotowuje śniadania. Królują owsianki, gryczanki i miski pełne dobra. Tylko po takim śniadaniu wiem, że dostarczam wszystkiego co najlepsze dla mojego ciała na cały dzień. Dziś witam Was jagodową miską – jak zwykle,  takie przepisy robi się ekspresowo, więc są idealne dla zagonionych.

Życzę Wam pięknej i pysznej niedzieli! Ja zapewne skorzystam z pogody i spędzę ja na powietrzu.

Ilość porcji1 porcja
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 1 szklanka mrożonych jagód
 ¼ awokado
 1 szklanka mleka koksowego
 1 łyżka masła migdałowego
 1 łyżka jogurtu kokosowego (opcjonalnie)
 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
 do dekoracji: dowolne owoce, orzechy

1

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.

Możliwości:
2

awokado można zastąpić bananem

3

masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym

Wartości odżywcze

Porcji 1


Ilość na porcję
Kalorie 377
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 20g31%
Węglowodany 44g15%
Białko 10g20%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.

Składniki

 1 szklanka mrożonych jagód
 ¼ awokado
 1 szklanka mleka koksowego
 1 łyżka masła migdałowego
 1 łyżka jogurtu kokosowego (opcjonalnie)
 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
 do dekoracji: dowolne owoce, orzechy

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.

Możliwości:
2

awokado można zastąpić bananem

3

masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym

Jagodowa śniadaniowa miska

 

 

(Wyświetlono 3 556 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

6 komentarzy

  1. Magda 21 lutego 2019 o 15:33

    Wygląda smakowicie. Mam jednak pytanie czy to mleko kokosowe to ma być takie z puszki gęste czy bardziej taki napój z kartonu?

    Odpowiedz
    1. admin 23 lutego 2019 o 12:34

      tutaj proponuje z puszki 🙂

      Odpowiedz
  2. Dorota 18 lutego 2019 o 18:59

    No i kto nie zgodzi się ze stwierdzeniem, że je się oczami? Właśnie rozmrażam ostatnie pudełeczko jagód. Nie będę czekać do śniadania. Będzie późna kolacja:)

    Odpowiedz
    1. admin 19 lutego 2019 o 15:26

      cudownie 🙂

      Odpowiedz
  3. Aga 18 lutego 2019 o 10:13

    Nie trzeba moczyć płatków?

    Odpowiedz
    1. admin 19 lutego 2019 o 15:26

      nie trzeba 🙂

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.