Jagodowa śniadaniowa miska

Lubię, kiedy poranki są pełne słońca i koloru. Na moim Instagramie nie raz pokazuję, jak przygotowuje śniadania. Królują owsianki, gryczanki i miski pełne dobra. Tylko po takim śniadaniu wiem, że dostarczam wszystkiego co najlepsze dla mojego ciała na cały dzień. Dziś witam Was jagodową miską – jak zwykle,  takie przepisy robi się ekspresowo, więc są idealne dla zagonionych.

Życzę Wam pięknej i pysznej niedzieli! Ja zapewne skorzystam z pogody i spędzę ja na powietrzu.

 

Jagodowa śniadaniowa miska



Ilość porcji: 1 porcja
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: ---
Czas całkowity: 10 minut

Składniki:

  • 1 szklanka mrożonych jagód
  • ¼ awokado
  • 1 szklanka mleka koksowego
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 1 łyżka jogurtu kokosowego (opcjonalnie)
  • 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • do dekoracji: dowolne owoce, orzechy,

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.

Możliwości:

  • awokado można zastąpić bananem
  • masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym

 

wartość kaloryczna dla 1 porcji  377 kcal
białko 10 g
tłuszcze 20 g
węglowodany 44 g

 







6 komentarzy

  1. Aga pisze:

    Nie trzeba moczyć płatków?

  2. Dorota pisze:

    No i kto nie zgodzi się ze stwierdzeniem, że je się oczami? Właśnie rozmrażam ostatnie pudełeczko jagód. Nie będę czekać do śniadania. Będzie późna kolacja:)

  3. Magda pisze:

    Wygląda smakowicie. Mam jednak pytanie czy to mleko kokosowe to ma być takie z puszki gęste czy bardziej taki napój z kartonu?

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel