Pieczone roladki ze schabu

Już lada dzień pojawi się w sprzedaży kolejna dieta 1400 kcal. Ci, którzy obserwują mnie na bieżąco na Instagramie, kiedy widzieli jak przygotowuje ten przepis i lawiną prosili o jego publikację.

Wspomnę jeszcze tutaj na czym polega dieta.

Nazwaliśmy ją DOMOWĄ DIETĄ PUDEŁKOWĄ i polega ona na tym , że spośród proponowanych planów żywieniowych/diet  wybierasz wariant optymalny dla siebie. Kurier dostarcza Ci przesyłkę z produktami e-condimenta,  jadłospisem z prostymi przepisami  oraz listą zakupów pozostałych składników (nabiału, mięsa, warzyw, owoców).Każdego dnia w 30 minut  przyrządzasz 5 posiłków na następny dzień. Posiłki pakujesz do lunchboxa i zabierasz do pracy, szkoły, itp. Dodam, że wszystkie produkty są naturalne, bez sztucznych dodatków i konserwantów.

Dziś przedstawiam Wam propozycję obiadu właśnie takiej diety :) Roladka ze schabu na mixie sałat z dipem i pieczone ziemniaki – całe danie ma 518 kcal – jest proste, pyszne, syte i szybkie w wykonaniu.

Dajcie znać czy publikować od czasu do czasu propozycje z diet?

Roladka ze schabu na mixie sałat z dipem, pieczone ziemniaki



Ilość porcji: 1 porcja
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 25 minut

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Szpinak poddusić na patelni z 1 łyżeczką wody przez ok. 2 minuty, dodać pokrojone suszone pomidory i pokruszony twaróg, wymieszać.

  2. Schab rozbić, przyprawić mixem przypraw do mięs i posmarować olejem.

  3. Farsz szpinakowy rozprowadzić po mięsie, zwinąć w roladkę (ew. spiąć wykałaczką), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  4. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry (0,5 cm), posypać mixem przypraw do ziemniaków, skropić olejem i przełożyć na blachę. Całość zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

  5. Dip wymieszać z jogurtem, polać nim mix sałat.







4 Responses

  1. Kinga pisze:

    Smakowicie się prezentuje.

  2. Madzix pisze:

    Bardzo fajny przepis, bo można ograniczyć ilość tłuszczu :)

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel