Wegańskie brownie z fasoli ?

Wierzcie mi, ten przepis pokochacie ❤ za prostotę wykonania i smak! Wystarczy tylko,  że zmiksujecie tylko wszystkie składniki, przelejecie ciasto do blaszki i upieczecie!

Pisząc ten post, sama mam ochotę pobiec do kuchni i znowu je zrobić. W moim domu to tzw. ciasto awaryjne, a puszka fasoli zawsze jest w spiżarni. Boicie się fasoli w cieście? Nie ma obaw – jest niewyczuwalna! Chcecie wersję piernikową? |Wystarczy, że dodacie przypraw korzennych.

A może ktoś ma ochotę na wersję z masłem orzechowym? Wystarczy, że przed pieczeniem na ciasto wyłożycie kilka łyżek tego składnika.

Polecam przepis i zdradzam, że to moje ulubione❤ czekoladowe? ciasto!

Po przepis zapraszam TUTAJ









8 Responses

  1. Przyznam się, że brownie z fasoli nie próbowałam ale wygląda przepysznie i co najważniejsze jest proste w wykonaniu.

  2. Ewa pisze:

    Niestety wyszedł zakalec, ciasto w środku niedopieczone i nie jest takie „sztywne” jak na zdjęciu. Tylko produktów szkoda…

    • admin admin pisze:

      Ewa brownie jest ciastem typu zakalce – mokre w środku – należy czekać aż wystygnie aby było zwarte. MAm nadzieję że się nie zniechęcisz i skorzystasz z innych przepsiów.
      Dziękuję za komentarz :*

  3. Malgosia pisze:

    Brownie boskie, wyszlo idealne, goscie nie dowierzali, ze sama upieklam… ja tez nie :)
    dziekuje i pozdrawiam

  4. Wioleta pisze:

    Wygląda smacznie ale… ile takie cacko ma kalorii?

  5. Kamil pisze:

    Ciekawy i oryginalny pomysł na ciasto. Brownie wygląda smakowicie. W najbliższym czasie wypróbuję ten przepis i dam znać jak mi to wyszło. :) Pozdrawiam serdecznie.

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel