Kiedy na moim Instagramie pokazałam Wam moja kolacje, w ciągu doby otrzymałam ponad sto wiadomości z prośbą o przepis. Takie reakcje świadczą o tym, że dany przepis jest niezwykle pożądany. ? Uwielbiam to danie – jest proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne. Obiecałam Wam, że pojawi się na blogu no i dotrzymuję słowa. Polecam Wam dressing, którym jest polana – on nadaje jej wyjątkowości.
Ilość porcji: 4-5 porcji
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: -------
Czas całkowity: 10 minut
Składniki:
SKŁADNIKI NA DRESSING
Przygotowanie:
MOŻLIWOŚCI:
wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel
Pani Kingo ,jakim sposobem piecze Pani buraki?
Całe buraki owijam w folię aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 C – piekę ok 40 minut – wszystko zależy od wielkości buraka – zostawiam je zawsze w piekarniku do momentu całkowitego jego wystygnięcia
A piekłaś już też kalarepę w ten sposób?
tak
– uwielbiam 
A czy można je ugotować w parowarze? Jesli tak, to w skórce czy bez i jak długo?
można je gotować w parowarze – najlepiej bez skórki przez około 30 minut
Samo zdrowie.
dokładnie
Wygląda pysznie koniecznie muszę wypróbować ten przepis, mam prośbę czy mogłabyś Kingo polecić jakiś dobry ocet balsamiczny? Pozdrawiam
Czy można ewentualnie podmienić rukolę np. na sałatę lodową?
oczywiście
Na co można zamienić syrop klonowy?
na miód lub syrop z agawy
Sałatka jest przepyszna? na pewno zostanie w moim menu na stałe?
bardzo się cieszę
czy buraki są pieczone obrane czy w koszulce?
buraki piekę w skórce – zawinięte są w folię – potem je obieram i kroje w kostkę
A jak ugotuję buraki to już nie będzie to samo??
Gotowane buraki to już nie to samo
. Jak już raz spróbujesz pieczonych to już nie będziesz chciała gotowanych. Pieczone są jędrne, soczyste, mają piękny kolor i smakują sto razy lepiej od gotowanych. Ostatnio ugotowałam zamiast upiec i stwierdziłam, że to był mój ostatni raz kiedy je gotowałam bo gotowane są bez smaku 
dokładnie! myślę tak samo
Podobną robiła moja mama 50 lat temu. Pozdro
Pozdrawiam
Fajna sałatka! Buraki pieczone są o wiele lepsze niż te gotowane
Też tak myślę. Buraki pieczone są najlepsze.
ale uzywanie tych folii alu jest ponoc bardzo szkodliwe … :/
Czy te na parze też gorzej smakują niż pieczone?
Myślę, że gotowane na parze są tak samo pyszne jak pieczone w piekarniku, bo mają dużo smaku. Tak jak marchewka gotowana na parze o wiele bardziej smaczna jest niż ugotowana w wodzie.
Przepyszna ! Zastanawiam się tylko do jakiego dania głównego można ją podać ?🤔 pozdrawiam :*
pyszna sałatka:) ciesze sie , ze trafiłam na Pani strone<3
Uwielbiam!😊
:*
Folia aluminiowa … to co z tą folią? Przecież jest szkodliwa.
Jestem pod ogromnym wrażeniem Pani przepisów!
Nie mogę oderwać się od Pani bloga!
Granola wyszła super, „najprostszy obiad świata” zwalił z nóg moją rodzinę. Teraz przyszedł czas na sałatkę z buraków!
Wszystkiego dobrego Pani Kingo i powodzenia na przyszłość.
Pozdrawiam
Jakub
:* dziękuję