Wegańskie naleśniki

Ten przepis był dla mnie wyzwaniem! Kiedy w klasycznych naleśnikach jestem prawdziwą mistrzynią -wersja wegańska przysporzyła mi kłopotów.  Moja lodówka wypełniona była miskami z ciastem naleśnikowym, w każdym był zupełnie inny zestaw składników  po to, aby stworzyć przepis doskonały. Zobaczcie filmik, aby dowiedzieć się co jest sekretem tych naleśników 🙂

Oczywiście jeżeli je zrobicie liczę na Waszą opinię, zdjęcie lub komentarz 🙂

Po pełen przepis zapraszam TUTAJ

(Wyświetlono 4 581 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

7 komentarzy

  1. Magda 7 września 2018 o 18:32

    Nie udały mi się :-((( do tej pory smażyłam tradycyjna ale moje dziecko ma alergie na mleko i jaja i chciałam spróbować. Użyłam mleka kokosowego i chyba przez to nie wyszło bo surowe ciasto jest konsystencją ok ale na patelni jakby ciężkie

    Odpowiedz
  2. Mleko kokosowe lub migdalowe 15 marca 2018 o 22:03

    Kinga czy zamiast mleka sojowego moglabym uzyc migdalowego
    Albo komosowego? Mam oba w lodowce i nie chce 3 kupowac 🙂 hehe xx

    Odpowiedz
    1. admin 16 marca 2018 o 10:43

      jasne że możesz 🙂

      Odpowiedz
  3. Kinga 15 września 2017 o 18:23

    Dzień dobry,chciałabym zapytać czy w przepisie dałoby sie zastąpić mąkę pszenną na jakąś inną?
    Wraz z mamą nie możemy pszenicy a przepis kusi bardzi.:)

    Odpowiedz
    1. admin 20 września 2017 o 16:10

      tak – można zamienić na mąkę gryczaną

      Odpowiedz
    1. admin 1 września 2017 o 17:11

      :* dziękuję za wypróbowanie i komentarz :* to wiele dla mnie znaczy 🙂

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.