Batoniki na detoxie

Bez słodkości nie potrafiłabym żyć. Każdego dnia w moich ustach muszę poczuć ten smak. Zastanawiałam się, jak podejść do tematu słodyczy podczas AKCJI REGENERACJI czyli mojego DETOXU.  Podczas takiego oczyszczania zależy mi aby rozpieszczać nasz organizm produktami odżywczymi –  wartościowymi, tak aby zregenerować nasze ciało. Efektem całego detoxu ma być lepsze samopoczucie, poprawa kondycji skóry, utrata zbędnych kilogramów. Wyselekcjonowałam produkty które mogą brać w nim udział i są to przede wszystkim warzywa, owoce, kasze, ziarna, nasiona. Na tej bazie buduję wszystkie przepisy m.in ten na cudowne batoniki. Uwielbiam je od pierwszego kęsa. Bez grama cukru, bez tłuszczu, bez mąki, bez jajek, bez laktozy – IDEALNE.

Najważniejsze robi się je ekspresowo – tak jak Wam obiecałam przepisy na detox będą szybkie, proste i z dostępnych składników. Batoniki mogą być przekąską w czasie pracy lub dodatkiem do śniadania.  Już wszystko wiecie. Teraz zapraszam Was do Waszych kuchni przygotujcie się na batoniki na detoxie.

Pamiętajcie aby zostawić komentarz jeżeli wypróbujecie przepis.

Jeżeli zrobicie zdjęcie otagujcie je #akcjaregeneracja #teamkinga #kingaparuzel – uwielbiam oglądać i komentować Wasze efekty:)

Ilość porcji10 porcji
Czas Przygotowania5 minutCzas pieczenia30 minutCałkowity czas35 minut

 2 dojrzałe banany
 3 jabłka
 ½ szklanki wiórek kokosowych
 ½ szklanki daktyli
 1 garść orzechów brazylijskich
 ½ łyżeczki cynamonu
 2 łyżki łuski psyllium*
 *łuskę psyllium zwaną również Babka płesznik  można zastąpić siemieniem lnianym lub nasionami chia
 1,50 szklanki płatków owsianych

1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 º C z funkcją grzania góra -  dół. Blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

W misce zmiksować blenderem banany na puree (ja najczęściej robię to ugniataczem do ziemniaków).

3

Dodać do nich pozostałe składniki czyli:  obrane i pokrojone drobno jabłko, posiekane orzechy, płatki owsiane, pokrojone w paseczki daktyle, wiórki koksowe, cynamon i łuskę psyllium. Całość dobrze wymieszać.

4

Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki, docisnąć, wyrównać i piec przez 30 minut.

5

Wyjąć, ostudzić i pokroić na dowolne kształty.

6

Najlepiej przechowywać je w lodówce i zjeść do 7 dni.

Możliwości:
7

banany można zastąpić 1 ugotowanym słodkim ziemniakiem lub 1 szklanką puree z dyni

8

orzechy brazylijskie na dowolne inne orzechy, nasiona lub pestki

9

daktyle można zastąpić rodzynkami, suszonymi morelami

Wartości odżywcze

Porcji 10

Składniki

 2 dojrzałe banany
 3 jabłka
 ½ szklanki wiórek kokosowych
 ½ szklanki daktyli
 1 garść orzechów brazylijskich
 ½ łyżeczki cynamonu
 2 łyżki łuski psyllium*
 *łuskę psyllium zwaną również Babka płesznik  można zastąpić siemieniem lnianym lub nasionami chia
 1,50 szklanki płatków owsianych

Przygotowanie

1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 º C z funkcją grzania góra -  dół. Blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

W misce zmiksować blenderem banany na puree (ja najczęściej robię to ugniataczem do ziemniaków).

3

Dodać do nich pozostałe składniki czyli:  obrane i pokrojone drobno jabłko, posiekane orzechy, płatki owsiane, pokrojone w paseczki daktyle, wiórki koksowe, cynamon i łuskę psyllium. Całość dobrze wymieszać.

4

Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki, docisnąć, wyrównać i piec przez 30 minut.

5

Wyjąć, ostudzić i pokroić na dowolne kształty.

6

Najlepiej przechowywać je w lodówce i zjeść do 7 dni.

Możliwości:
7

banany można zastąpić 1 ugotowanym słodkim ziemniakiem lub 1 szklanką puree z dyni

8

orzechy brazylijskie na dowolne inne orzechy, nasiona lub pestki

9

daktyle można zastąpić rodzynkami, suszonymi morelami

Batoniki na detoxie

(Wyświetlono 5 561 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

99 komentarzy

  1. Ola 1 maja 2019 o 09:37

    Hej:) Super przepis 🙂 już kilka razy brałam do pracy te pyszności i rozchodziły się w mig 🙂 tylko nie pamiętam ile trzeba było dodać płatków owsianych?? A nie widzę w przepisie, gdzieś zniknęło czy ja już mam oczopląs od takiej ilości dobroci na stornie? Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalsze super przepisy:)

    Odpowiedz
    1. Marta 18 maja 2019 o 11:46

      Właśnie! Ile ma być płatków? 🙂

      Odpowiedz
      1. Kinga Paruzel 19 maja 2019 o 22:29

        2 szklanki – przepsi został żle przeniesiony więc już poprawiłam:)

        Odpowiedz
        1. AniaS 13 czerwca 2019 o 19:37

          Witam Kingo,

          Niestety płatków ciągle nie ma na liście składników.

          Pozdrawiam,
          Ania

          Odpowiedz
          1. Kinga Paruzel 13 czerwca 2019 o 23:23

            poprawione 🙂

  2. Gabrysia 13 lutego 2019 o 23:06

    Czy jest szansa, zd batoniki wyjadą bez jabłka? Mam wszystko prócz tego…☹

    Odpowiedz
    1. admin 14 lutego 2019 o 19:39

      wyjdą 🙂 należy dodać tylko mniej płatków lub więcej banana 🙂

      Odpowiedz
      1. Gabrysia 18 lutego 2019 o 01:34

        Dziękuję za odpowiedź. Batony wyszły pyszne! ? Jak wszystko pieczone z Twoich przepisów Kingo, a mam już tego na koncie dość sporo ?

        Czas na najnowsze Czekoladowe Babeczki Jogurtowe!

        PS. Fit Ciasto Espresso, uwielbiam ❤

        Odpowiedz
        1. admin 19 lutego 2019 o 15:25

          koniecznie daj znać jak wypróbujesz najnowszy przepis 🙂

          Odpowiedz
  3. Sylwia 18 stycznia 2019 o 13:30

    Wczoraj robiłam. Boskie? po prostu boskie. Uwielbiam takie a jak już dzieciaki zajadają to dopiero jest coś. Uwielbiam Twoje przepisy. Co jakiś czas robię coś innego i jeszcze nigdy się nie zawiodłam.

    Odpowiedz
    1. admin 6 lutego 2019 o 15:45

      dzięki za wypróbowanie i komentarz 🙂 nawet nie wiesz ile dla mnie znaczą takie słowa 🙂

      Odpowiedz
  4. Iwona 27 października 2018 o 12:07

    Pyszota!!!

    Odpowiedz
  5. Lucyna 5 października 2018 o 11:27

    Super sprawa te batoniki, w końcu będę miała co podjadać w pracy 🙂

    Odpowiedz
  6. mborkosia 3 października 2018 o 08:48

    Pani Kingo, pyszne. Fajne nawet na szybkie śniadanie. Mam takie pytanie: korzystam z aplikacji Fitatu, która zlicza kalorie, węglowodany, tłuszcze itd. w potrawie. Jednak po upieczeniu czy ugotowaniu niektórych potraw zmniejsza się ich waga końcowa w porównaniu z tą, która wynika z podsumowania wszystkich składników. Czy według Pani zmniejsza się też ich kaloryczność, bo np. wyparowała część banana czy jabłka? Czy też potrawa zachowuje swoją wartość kaloryczną, a tylko zmniejsza się ich waga w wyniku obróbki termicznej i zmiany stanu danych produktów? Mam nadzieję, że jasno się wyraziłam. Pozdrawiam.

    Odpowiedz
  7. Wiktoria 12 lipca 2018 o 16:19

    Własnie zrobiłam! Wyszły super. Przy krojeniu trochę się rozwalają, ale i tak bardzo POLECAM. Super Kinga, że dzielisz się swoimi przepisami. Na pewno będę tu częściej zaglądać ❤

    Odpowiedz
    1. admin 16 lipca 2018 o 20:02

      polecam się na przyszłość 🙂

      Odpowiedz
  8. Kasia 13 kwietnia 2018 o 16:24

    Pani Kingo! Kolejny fantastyczny przepis! Batoniki są pyszne i ratują gdy przyjdzie ochota na słodkie 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 16 kwietnia 2018 o 10:23

      wspaniale – dziękuję za komentarz i wypróbowanie 🙂

      Odpowiedz
  9. Magdalena 5 kwietnia 2018 o 09:48

    Ile one maja kcal?:)

    Odpowiedz
  10. Patrycja 7 marca 2018 o 12:02

    Jestem na diecie a za chwilę ma wpaść znajoma, więc z powodu braku jakichkolwiek słodyczy, potrzebowałam coś na już. Batoniki zrobiłam super szybko i właśnie się studzą 🙂 Zdążyłam już ugryźć kawałeczek, są pyszne 🙂

    Odpowiedz
  11. Marta 5 marca 2018 o 21:45

    Pani Kingo, to już kolejny przepis, który wypróbowałam i kolejna rewelacja 🙂 Żałuję tylko że tak późno odkryłam Pani bloga teraz będę go już uważnie śledzić.

    Odpowiedz
  12. Marta 3 marca 2018 o 22:34

    Fenomenalne, obłędnie pyszne i banalnie proste w wykonaniu! ?Kingo…dziękuje ślicznie za przepis ? Próbowałam już kilka razy inne przepisy, ale ten nie ma sobie równych. Cała rodzinka zachwycona! ?

    Odpowiedz
    1. admin 4 marca 2018 o 18:55

      uwielbiam takie wiadomości 🙂 dzięki kochana :*

      Odpowiedz
  13. Patrycja 4 stycznia 2018 o 11:31

    Bardzo lubie tego typu batony, często sobie je robie do pracy. Na pewno wypróbuje twój przepis pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 10 stycznia 2018 o 11:05

      polecam 🙂

      Odpowiedz
  14. aneta 30 listopada 2017 o 18:07

    dziekuje zrobilam sa pyszne. ile maja kalorii

    Odpowiedz
  15. AniaS 17 października 2017 o 17:08

    Od kilku miesięcy piekę te batony co jakiś czas i chyba jesteśmy z mężem od nich lekko uzależnieni.
    Ostatnio jednak piekłam je dla całej rodziny z poczwórnej porcji! Dzikie szaleństwo: 4 osoby do przygotowania, wielka micha do mieszania, ogromna blacha do pieczenia i wszyscy nieziemsko zachwyceni.
    Dziękuję Ci serdecznie ?

    Odpowiedz
  16. Magdalena 19 lipca 2017 o 22:31

    Rewelacyjne, Kinga super przepis.Mąż chodzi po kuchni i mówi: co tak pięknie wonio 🙂

    Odpowiedz
    1. Magdalena 19 lipca 2017 o 22:32

      I super sprawa z tymi zamiennikami 🙂

      Odpowiedz
    2. admin 20 lipca 2017 o 19:53

      i oto chodzi 🙂 nie masz pojęcia jak mnie cieszą takie słowa 🙂

      Odpowiedz
  17. Natalia 1 lipca 2017 o 18:26

    Kingo, baaaaardzooo cenię Twòj blog za podawanie zamiennikòw 🙂

    Odpowiedz
  18. Monikasz38 8 czerwca 2017 o 14:39

    Witam.zrobilam dzisiaj te batoniki.sa genialne ?dodalam sliwek i zurawiny a zamiast orzechow dalam migdaly.Dziekuje Pani Kingo za ten przepis?dodam tylko ze bardzo czesto pieczemy cos z Pani przepisow.Moja 14letnia corka bardzo chetnie siega po te przepisy.Dziekujemy.Pozdrawiamy

    Odpowiedz
    1. admin 13 czerwca 2017 o 22:12

      ale mi miło – bardzo się cieszę – dziękuję za komentarz :*

      Odpowiedz
  19. Ania 9 maja 2017 o 14:16

    Najbardziej brakuje mi tutaj kaloryczności dania. Mam do testów książkę Fit Słodkości i mimo że przepisy są świetne sama bym jej nie kupiła właśnie przez brak informacji na temat kalorii:)

    Odpowiedz
    1. admin 11 maja 2017 o 14:35

      Aniu staram się to zmienić i dodawać w przepisie – już wszystkie nowe przepisy uzupełniam o te informacje

      Odpowiedz
  20. Ewa 2 maja 2017 o 19:23

    Witam:)…prosze mi powiedziec na jakiej blaszce mam piec batoniki…chodzi o wymiary 🙂

    Odpowiedz
    1. Ewa 3 maja 2017 o 11:27

      sory…skoncentrowałam sie na przepsie…..wymiar blaszki w opise……batoniki własnie wyszły z piekarnika…jeszcze ciepłe, ale musiałam spróbowac…REWELACJA :)…dzieki za przepis 🙂

      Odpowiedz
      1. admin 4 maja 2017 o 11:41

        wspaniale 🙂 dzięki za wypróbowanie :*

        Odpowiedz
  21. ToJa 26 kwietnia 2017 o 19:08

    Cześć:)
    Odkąd trafiłam na ten przepis na początku roku robię batoniki, z morelami zamiast daktyli, niemal co tydzień i mam przekąskę na cały tydzień do pracy, choć czasem mąż mi podbiera. Są pyszne i wszyscy w pracy patrzą z zainteresowaniem i wypytują jak zrobiłam i jak to możliwe, że się skleiły. Czasem zapomnę o którymś ze składników, tak jak ostatnio o jabłku, ale i tak jest moc. Dziękuję za idealny przepis

    Odpowiedz
    1. admin 29 kwietnia 2017 o 14:44

      wspaniale -uewilbiam takie wiadomości
      dziękuję za komentarz :*

      Odpowiedz
  22. Maleni 7 kwietnia 2017 o 11:16

    Kinga,
    donoszę, że i ja przygotowałam wczoraj wieczorem te batoniki. Wyszły bardzo smaczne a dodatkowo były to pierwsze batoniki, które dało się ładnie pokroić i się nie kruszyły (wcześniej kilkakrotnie próbowałam zrobić takie batoniki z innych przepisów, ale za każdym kończyły jako granola, gdyż nie były dobrze sklejone). Gotowy batonik zawinęłam w papier śniadaniowy, po czym przewiązałam sznureczkiem i dałam mężowi do pracy (był zachwycony). Dzięki!

    Odpowiedz
    1. admin 7 kwietnia 2017 o 20:29

      ale fajnie czytać takie komentarze – zawsze tak się cieszę 🙂 dziękuję ?

      Odpowiedz
  23. eliza 22 marca 2017 o 16:39

    Oczarowana Twoimi trufelkami detoxie (mmmm… co za smak!) dziś będę robić batoniki. Myślę, że będą równie pyszne.

    Odpowiedz
    1. admin 22 marca 2017 o 21:59

      Eliza bardzo się cieszę że trufelki smakują 🙂 dzięki że napisałaś 🙂

      Odpowiedz
    2. eliza 22 marca 2017 o 22:06

      I są… Pysznie i lekko. Dziękuję za kolejny wspaniały przepis.

      Odpowiedz
  24. Ania 18 marca 2017 o 21:23

    Polecam-pychotka?☺?

    Odpowiedz
  25. Ania 13 marca 2017 o 09:39

    Pani Kingo 🙂

    pyszne… od razu po podzieleniu się z rodziną usłyszałam 🙂 „Poproszę o przepis 🙂 ”

    Pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
    1. admin 13 marca 2017 o 12:00

      Aniu bardzo dziękuję za tak pozytywny komentarz. Proszę zwracaj się do mnie po imieniu.

      Odpowiedz
  26. Gosia 27 lutego 2017 o 19:08

    Uwielbiam Twoje przepisy! 🙂 Batoniki są rewelacyjne, razem z narzeczonym zajadamy się nimi kiedy dopadnie nas ochota na słodkości 🙂 Są tak pyszne, że często nie zdążą wystygnaca a już są zjadane 😛

    Odpowiedz
    1. admin 3 marca 2017 o 10:46

      uwielbiam takie komentarze :*

      Odpowiedz
  27. Vipola 10 lutego 2017 o 16:15

    Pycha!!:)). Nawet mój 14 miesięczny synek jadł ze smakiem…

    Odpowiedz
    1. admin 13 lutego 2017 o 15:39

      i o to chodzi 🙂 bardzo dziękuję za komentarz 🙂
      Ciasto czekoladowe na detoxie Wam nie podeszło ale przynajmniej batoniki się sprawdziły 🙂

      Odpowiedz
  28. Aśka 3 lutego 2017 o 14:40

    Witam, jestem piąty dzień na Akcji Regeneracji , dzisiaj zrobiłam owe batoniki i są świetne (dodałam jeszcze suszonych śliwek).
    Zajadamy z uciechą.
    Prosimy o więcej …??

    Odpowiedz
    1. admin 4 lutego 2017 o 10:43

      i o to chodzi aby jedzenie dostarczało nam przyjemności 🙂

      Odpowiedz
  29. Kiniaczek 2 lutego 2017 o 13:04

    You made my day …:) Piekę juz drugi raz ,dziś co prawda bez jabłka ale w zamienniku żurawina… Są przepyszne …a na ciepło niebo w gębie 🙂 Ostatnio uratowałam mało klejącą konsystencje dwiema lyzkami nierafinowanego oleju kokosowego 😉

    Odpowiedz
    1. admin 4 lutego 2017 o 10:51

      Kiniaczku ……..You made my day 🙂 dziękuję 🙂

      Odpowiedz
  30. fra 31 stycznia 2017 o 17:30

    nie chciało mi się skleic co zrobiłam nie tak?

    Odpowiedz
    1. admin 31 stycznia 2017 o 22:23

      za mało mokrych składników np.banana lub z a dużo płatków 🙂

      Odpowiedz
  31. Nina 13 stycznia 2017 o 18:08

    Zrobiłam batoniki i wyszły przepyszne 🙂 jednak nie odchodziły ładnie od papieru. gdzie mogłam popełnić błąd?

    Odpowiedz
    1. admin 13 stycznia 2017 o 21:43

      może po prostu papier felerny 🙂

      Odpowiedz
      1. Nina 16 stycznia 2017 o 11:07

        tak też mogło być bo zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem 🙂 dziękuję za odpowiedz i czekam na kolejne inspiracje 🙂

        Odpowiedz
  32. Kasia K. 12 stycznia 2017 o 19:31

    U nas po batonikach pozostał tylko samak ? pora piec następne ? pierwsze trochę się rozsypywały przy krojeniu – za długo czy za krótko pieczone?

    Odpowiedz
    1. admin 12 stycznia 2017 o 22:37

      Kasiu prawdopodobnie za długo lub nie wystygły za dobrze 🙂

      Odpowiedz
  33. Marzena 11 stycznia 2017 o 12:01

    Zrobiłam, są przepyszne! Zrobię je na pewno nie raz 🙂
    Dzięki za świetne przepisy.

    Odpowiedz
    1. admin 11 stycznia 2017 o 17:00

      Marzeno polecam się na przyszłość 🙂

      Odpowiedz
  34. Iza 10 stycznia 2017 o 19:10

    Dzien dobry 🙂 Sledze Pani bloga od czasow Masterchefa, juz niejeden przepis wyprobowalam,ale komentuje po raz pierwszy. Dziekuje za pomysl Akcji Regeneracji – przyda sie do realizacji noworocznych postanowien. Batoniki wyszly przepyszne, zastapilam daktyle rodzynkami i uzylam siemienia lnianego – wszysto sie udalo. Teraz zapiekam warzywa na jutrzejszy obiad – buraki z feta 🙂

    Pozdrawiam i czekam na nowe!

    Odpowiedz
    1. admin 10 stycznia 2017 o 23:09

      Izo proszę zwracaj się do mnie po imieniu 🙂 ja sobie pozwoliłam na taką formę komunikacji 🙂
      kochana dziękuję Ci bardzo za miłe słowa i wypróbowanie przepisu :*

      Odpowiedz
  35. Sylwia 8 stycznia 2017 o 21:25

    Witam, batonikim zrobie ?przepyszne! !! Zastąpiłam tylko daktyle żurawina. To nie pierwszy przepis wypróbowany z Pani strony. Jak dotąd wszystkie bardzo udane. Ma Pani talent ?pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 8 stycznia 2017 o 22:13

      Droga Sylwio na początku proszę zwracaj się do mnie po imieniu. Ja sobie na to pozwoliłam – mam nadzieję że nie jesteś zła 🙂
      Kochana nie masz pojęcia jak miło czytać takie słowa – dziękuję – jestem zawsze do usług :*

      Odpowiedz
      1. Sylwia 9 stycznia 2017 o 08:35

        Droga Kingo, cala przyjemność po mojej stronie ??Miłego dnia

        Odpowiedz
  36. Pelargonia0 8 stycznia 2017 o 20:50

    Zrobilam batoniki i wyszly cudowne! Dzieki za przepis

    Odpowiedz
    1. admin 8 stycznia 2017 o 22:16

      a ja dziękuję za komentarz :*

      Odpowiedz
  37. asia 8 stycznia 2017 o 14:34

    Własnie robią się w piekarniku! nie mogę się doczekać aż ich spróbuje! Takich przepisów szukam, aby zastąpiły mi słodycze….będę tu częstym gościem. Dziękuje

    Odpowiedz
    1. admin 8 stycznia 2017 o 17:15

      Asiu koniecznie daj znać czy Ci smakowały 🙂 ?zapraszam ponownie – obiecuję mnóstwo zdrowych przepisów 🙂

      Odpowiedz
  38. Ania 7 stycznia 2017 o 23:41

    A czy zamiast płatków owsianych mogą być bezglutenowe, np.jaglane?

    Odpowiedz
    1. admin 8 stycznia 2017 o 17:16

      tak – batony też wyjdą 🙂

      Odpowiedz
  39. Natalia 7 stycznia 2017 o 23:14

    Ja też upiekłam 🙂 Właśnie ostygły i zdegustowałam. Nie spodziewałam się, że będą aż tak dobre! Rewelacja! Pozdrawiam ciepło 🙂

    Odpowiedz
  40. Aldona 7 stycznia 2017 o 22:29

    Batoniki są rewelacyjne:).Czekam na więcej takich zdrowych smakołyków:)

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 23:14

      obiecuję że będzie mnóstwo propozycji – zapraszam 🙂

      Odpowiedz
    2. Magda 27 maja 2019 o 19:11

      Przepyszne! Cala rodzina na zdrowej diecie wiec batoniki idealnie sie W nia wkomponowaly, slodkie, lekko ciagnace, moja wersja dodatkowo Z sezamem, morelami suszonymi, odrobina mleka migdalowego I drobinkami czekoladowymi. Uwielbiamy!!

      Odpowiedz
  41. Sonia 7 stycznia 2017 o 11:36

    Właśnie stygną, a ja już je smakuje. PYCHA! I jaki zapach ☺

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 13:40

      dzięki!!!!!!!!!!!! tak się ciesze czytając takie słowa 🙂

      Odpowiedz
  42. Justyna 6 stycznia 2017 o 21:52

    Mam i ja 🙂
    Jeszcze lekko cieple ale sa pyszne 🙂 z krojeniem faktycznie lepiej poczekać az przestygnie ale musiałam szybko spróbować 🙂
    Dodałam jeszcze suszoną naturalną morelę. Dziekuje za przepis i czekam na kolejne zdrowe przepisy. Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 13:41

      Justyna na pewno będzie teraz mnóstwo przepisów lekkich i zdrowszych 🙂

      Odpowiedz
  43. Kasia K 6 stycznia 2017 o 21:29

    Zrobilam! 🙂 Alez cudnie pachnie! Przebieram nogami z niecierpliwoscia az ostygnie! Dziekuje za super przepis 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 13:42

      a ja dziękuję za wypróbowanie i komentarz :*

      Odpowiedz
  44. Kaśka 6 stycznia 2017 o 20:07

    Kinga jesteś świetna! Inspirujesz jak mało kto 🙂 Batoniki są extra. Błagam o więcej przepisów w akcji regeneracji 🙂 Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 13:43

      Kaśka dzięki :* ale miło czyta się takie słowa – obiecuję przepisów będzie mnóstwo – ostatnio staram się codziennie publikować 🙂 abyście mogli ze mna przeprowadzać akcję regenerację 🙂

      Odpowiedz
  45. MagdaZ 6 stycznia 2017 o 15:10

    Dzień dobry batoniki wyglądają super smaczne. Mam tylko pytanie czy płatki owsiane mają być górskie czy mogą być błyskawiczne?

    Odpowiedz
    1. admin 6 stycznia 2017 o 16:15

      takie i takie mogą być – batoniki się udadzą 🙂

      Odpowiedz
      1. MagdaZ 6 stycznia 2017 o 21:23

        Użyłam błyskawicznych i są cudowne. Gorąco polecam. Nawet moja 11-stoletnia córka skusiła się i bardzo jej smakowały.

        Odpowiedz
  46. Ola 5 stycznia 2017 o 21:15

    Właśnie je upiekłam, są rewelacyjne i jakie dobre w smaku?

    Odpowiedz
    1. admin 5 stycznia 2017 o 22:51

      bardzo się cieszę że skusiłaś się na przepis 🙂 dziękuję za komentarz 🙂

      Odpowiedz
  47. ULA 5 stycznia 2017 o 20:37

    super przepis! już zrobiłam! 🙂 dziekuję! dodałam siemie lniane, orzechy włoskie, a nastepnym razem zrobie z gruszą! więcej takich przepisów proszę ( w książce jednak jest dużo składników małodostęnych lub drogich ;))

    Odpowiedz
    1. admin 5 stycznia 2017 o 22:52

      Ula bardzo dziękuję za komentarz 🙂 na pewno będzie mnóstwo nowych, ciekawych przepisów także zapraszam na blog 🙂

      Odpowiedz
  48. Iza 5 stycznia 2017 o 19:14

    Ja zamiast daktyli dodałam suszoną żurawinę 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 5 stycznia 2017 o 22:53

      Super, dziękuję Ci za komentarz i wypróbowanie przepisu :*

      Odpowiedz
  49. Fausstynka 5 stycznia 2017 o 15:08

    Czy jest jakiś zamiennik daktyli? Niestety bardo nie lubię. 🙁 pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 5 stycznia 2017 o 22:56

      Piszę pod przepisem w
      „MOŻLIWOŚCI:

      banany można zastąpić 1 ugotowanym słodkim ziemniakiem lub 1 szklanką puree z dyni
      orzechy brazylijskie na dowolne inne orzechy, nasiona lub pestki
      daktyle można zastąpić rodzynkami, suszonymi morelami”

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.