Wegański sernik

HO HO HO … Na kanale Kuchni Lidla na YouTube pojawił się kolejny mój przepis na WEGAŃSKI SERNIK 🍰 na korzennym spodzie!

Zachęcam Was do zobaczenia filmiku i wspólnego gotowania. To ciasto jest cudowne – szybkie w przygotowaniu, proste i smaczne.

Zachęcam do subskrypcji i śledzenia moich losów na kanale Kuchni Lidla – mam dla Was mnóstwo smacznych propozycji. Ps. będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawicie po sobie ślad w postaci👍 „Like” lub komentarza #teamkinga

dziękuję 😘

Po przepis zapraszam TUTAJ









7 Responses

  1. AniaPP pisze:

    Wspaniały przepis! Na pewno wkrótce wypróbuję, bo wśród rodziny i przyjaciół mam weganow. Dziękuję Kingo i pozdrawiam

  2. Patrycja pisze:

    Do tej pory wegański sernik robiłam tylko na bazie tofu, muszę się kiedyś skusić na ten z Twojego przepisu.
    Skoro trzymamy go w zamrażalce to czy to znaczy, że podczas jedzenia będzie smakował trochę jak lody?

    I jeszcze chciałam Cię zapytać jakiego mleczka kokosowego zazwyczaj używasz w swojej kuchni?

    Pozdrawiam Serdecznie 😉

    • admin admin pisze:

      Patrycjo sernik należy wyjąć 20 minut przed podaniem wtedy smakuje najlepiej – nie smakuje jak lody :)
      ja najczęściej używam mleka Bio kupowanego w sklepach ze zdrową żywnością lub w rossmanie

      • Patrycja pisze:

        Bo właśnie chciałam kupić w większej ilości co by sobie spokojnie czekało w lodówce na swoją kolej, ale po przejrzeniu tego co na sklepowych półkach lekko zgłupiałam… Mają tak różny skład i przedział cenowy, że wolałam zasięgnąć informacji z zaufanego źródła..

        A jeszcze jedno. Mleko kokosowe w kartonie stojące często obok tego w puszce zachowuje się tak samo jak to w puszkach, tzn. można po schłodzeniu oddzielić z niego ten kem kokosowy, czy to zupełnie inny produkt?

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel