FIT Słodkości – o czym jest

Jeśli masz marzenia spełniaj je! Ja tak robię i spełniłam kolejne.

Przedstawiam Wam „FIT SŁODKOŚCI” – moją najnowszą książkę bogatą w zdrowe i pyszne słodkie przepisy. Dla mnie jest ona wyjątkowa, maksymalnie dopieszczona, pięknie wydana i przede wszystkim bogata w cudowne, zupełnie nowe przepisy. Zobaczcie jak wygląda w środku!

12963573_803225119811214_184817677768253191_n

Podzieliłam ją na 4 rozdziały:

  1. Batony, muffinki i ciastka
  2. Ciasta, chlebki i torty
  3. Desery, lody i słodkie śniadania
  4. Kremy, musy i inne dodatki

Jest też poradnik w którym opisuję jak zastępować różne rodzaje mąk, jak stworzyć swoją mieszankę bezglutenową. Podaję zamienniki dla jajek, nabiału i tłuszczu.

Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem, dowiecie się jaki jest czas potrzebny na przygotowanie, czas całkowity i ile ma porcji. Ponad to oznaczenia z których dowiecie się czy nie zawiera cukru, tłuszczu, glutenu, laktozy, jajek, orzechów lub jest przepisem wegańskim.

Zobaczcie namiastkę tego co jest w książce

111

KOCHANI! a tak polecam tą książkę na ostatniej stronie :)

Wszyscy uwielbiają słodkości, jednak nie wszyscy mogą po nie sięgać bezkarnie. „Fit słodkości” to książka z przepisami – dosłownie dla każdego – na pyszne wypieki i desery. To słodycze z korzyścią dla naszego ciała: diabelsko pyszne i anielsko zdrowe. Udowadniam, że nie należy rezygnować z „ciastka”, aby świetnie się czuć i wyglądać, a co najważniejsze, można je bardzo łatwo zrobić samodzielnie. Napisałam tę książkę na podstawie mojej walki o idealną sylwetkę, moich pasji, jakimi są wypieki, desery i fotografia, oraz moich poszukiwań zdrowego stylu życia. Każdy przepis został skosztowany i zaakceptowany przez osoby, które nadzwyczaj cenią sobie smak, więc zapewniam, że się nie zawiedziesz. Poradnik wskaże, jak zamienić dany składnik, do czego najlepiej pasuje. Ikony alergenów pod przepisem ułatwią wyszukiwanie słodkości bez glutenu, laktozy, jajek, tłuszczu, cukru, wegańskie itd. Pokażę Ci również, jak przygotować zdrową bitą śmietanę, kolorowe posypki do dekoracji tortu, pyszne kremy i wiele innych smacznych dodatków.

Nie wyobrażam sobie dnia bez słodkości, imprezy bez tortu, lata bez lodów czy świąt bez piernika, dlatego przygotowałam receptury, z których można korzystać przez cały rok.
Od dziś słodycze mogą być częścią zdrowej diety, a nie pokusą.

Już 27 kwietnia pojawi się na półach księgarni w Polsce. Teraz można zamówić ją w przedsprzedaży na stronie empik.com

Ten czas jest dla mnie wyjątkowy i dziękuję Wam że jesteście w nim ze mną :*

W książce znalazła się również niespodzianka dla każdego z Was!

Dziękuję:*

Słodkiego, zdrowego życia!
Kinga :*









68 Responses

  1. Iwona C. pisze:

    Kochana jak ja na taka książkę czekam :), uwielbiam Twoje wypieki, batoniki, masz wspaniałe pomysły i za to Ci dziękuję. Już się nie mogę doczekać kiedy wezmę książkę w rękę i zatonę przy blacie kuchennym.
    pozdrawiam gorąco

  2. Kasia pisze:

    Książkę już namierzyłam w empiku :)
    Proszę tylko o małą podpowiedź: ile ma stron?

  3. Marta pisze:

    Kasiu, czy w książce są nowe przepisy, czy też które można znaleźć u Ciebie na blogu ?
    Pozdrawiam

  4. Marta pisze:

    Kingo :) przepraszam za pomyłkę :)

  5. Milena pisze:

    Super! Czekam z niecierpliwością, ale w empiku na pewno nie kupię!

  6. Dzulietta pisze:

    Witaj Kingo! Mam pytanie odnośnie ksiazki. Czy w twojej książce jest podana kalorycznosc tych pysznych fit słodkości? ☺️☺️☺️

  7. kiri pisze:

    Bedzie mozliwosc zakupienia e-booka? Chetnie zamowie

  8. Muniejka pisze:

    Zapowiada się pięknie, zdjecia super i widzę jakieś tajemnicze oznaczenia/ikonki nad każdym przepisem… 😉

  9. Zamówiłam. Jestembardzo ciekawa Twojego spojrzenia na fit słodkości Pozdrawiam serdecznie.

  10. Ilona pisze:

    Ja już zamówiłam, nie mogę się doczekać!!! :)
    To na pewno będzie cudowna książka :) Pozdrawiam

  11. Kajka pisze:

    Tak bardzo pokochałam Twoje ciasteczka owsiane z borówkami i ciacho z daktylami, że zamawiam w ciemno w przedsprzedaży. Na pewno się nie rozczaruję i będzie pyszne 😀

  12. Kinga, WSPANIALE!!! – na taką książkę czekałam :-)
    Kocham słodkości i też nie wyobrażam sobie życia bez nich, a tym bardziej moje dzieci. Znając Twoje poprzednie książki – kupuję w ciemno, bo wiem, że książka będzie piękna pod każdym względem. Pyszna i zdrowa dla ciała, piękna dla oka – nie mogę się doczekać :-)
    Szczerze gratuluję i cieszę się, że masz tyle marzeń i je realizujesz, bo i my na tym korzystamy – naprawdę nas ubogacasz :-)
    Pozdrawiam serdecznie xox
    Beata

    • admin admin pisze:

      bardzo dziękuję za ten komentarz :) sprawił że uśmiecham się od ucha do ucha :) i dał mi tyle energii!
      Jak dobrze że są tacy ludzie

  13. Biobabka pisze:

    Uwielbiam Ta książkę – najbardziej za te zastępcze produkty ❤️ Moje życie stanie sie o wiele łatwiejsze ❤️ Kocham !!!!!

  14. iwona pisze:

    Wczoraj kupiłam książkę i szczerze – oczu nie mogłam oderwać – jest taka piękna i TE ZDJĘCIA, a przepisy rewelacja.
    Wiele Twoich przepisów na stałe zagościło w mojej kuchni i jestem pewna, że tak też będzie z przepisami z książki.
    Gratuluję i pozdrawiam :-)

    • admin admin pisze:

      Iwono najmocniej dziękuję Ci za te słowa uznania. Każdy z nas boi się krytyki i ja bałam się jak książka zostanie przyjęta. Dziękuję za Twoje słowa :* dzięki nim czuję się wspaniale. Życzę Ci samych smacznych chwil :*

  15. Marta pisze:

    Wczoraj otrzymałam książkę „Fit słodkości”. Muszę przyznać, że wydanie jest PRZEPIĘKNE :) Gratuluję Kingo :)
    Zaczęłam ją czytać i przyznam znów, że bardzo mi się podoba jako całość. Interesujące słowo wstępne, ciekawe i nowe przepisy, okraszone pięknymi zdjęciami. Po prostu rewelacja :)

    • admin admin pisze:

      Marto dziękuję Ci bardzo :* nawet nie masz pojęcia jak wiele dają mi Twoje słowa. Dziękuję, że poświęciłaś swój czas i napisałaś do mnie to naprawdę wiele dla mnie znaczy! dziękuję :*

  16. Agata pisze:

    Właśnie zamówiłam książkę,,nie mogę się doczekać,,uwielbiam Twoje przepisy „fit” ,,,:-) właśnie dziś robię łososia z Twojego przepisu ,,pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów,,

  17. Aneta pisze:

    Książka mnie zachwyciła, a jestem PRAWDZIWYM laikiem w kuchni jeśli chodzi o pieczenie itp. Już wypróbowałam migdałowe batoniki :)

  18. Monika pisze:

    Pani Kingo, marzyłam o Pani książce i dostałam od męża jak tylko pojawiła się w sprzedaży.
    Cudowna, pięknie wydana, zdjęcia rewelacyjne a przepisy extra :-)

    Wypróbowałam już lody z jarmużem – boskie :-)

    • admin admin pisze:

      aaaaaaaaa jestem taka szczęśliwa kiedy czytam takie słowa :* Proszę zwracać się do mnie po imieniu :*

  19. Kaśka pisze:

    Po takich pozytywnych opiniach nie można tej książki nie kupić zamawiam i sama z chęcią wypróbuje przepisy:))Kinga gratuluje sukcesu:)

  20. julka pisze:

    Kingo!
    Parę dni temu kupiłam książkę i jestem zachwycona. Piękne wydanie, ciekawe i smacznie wyglądające przepisy. I w związku z nimi mam pytanie. Jakiego erytrolu używasz, ew. gdzie go kupujesz? Już prawie zamówiłam z pewnej firmy ale doczytałam, że pochodzi z Chin:-( znalazłam więc inny o słodko brzmiącej nazwie produkowany we Francji z kukurydzy (podobno niemodyfikowanej) I trochę zwątpilam. Może coś doradzisz. Pozdrawiam serdecznie

  21. julka pisze:

    Dziękuję za odpowiedź. Właśnie o ten mi chodziło i nawet chciałam zamówić z tego samego sklepu:-)

  22. lena pisze:

    Otrzymałam książkę „Fit słodkości na Dzień Matki od córki Książka jest super
    Zrobiłam wczoraj tort szpinakowy. Mam pytanie czy do ciasta dajemy żółtka i białka jako piane czy jak? Przepis trochę nie zrozumiały Na początku pisze żeby dać całe jajka a później pisze ze masę z żółtakami połączyć z mąka

    • admin admin pisze:

      Witam – bardzo dziękuję za miłe słowa! Co do tortu to dodajemy całej jajka- zgadzam się że może to niejasno brzmieć – postaram się to zmienić przy dodruku. Dziękuję za cenną uwagę!

  23. lena pisze:

    Dziękuje za odpowiedz !:) Zrobiłam tak jak pisało z całych jajek Tort wyszedł przepyszny Mam pytanie dotyczace mleczka kokosowego.Jakie bedzie najlepsze do ubicia tzn z jakiej firmy?

  24. burkinafasolka pisze:

    Książka super :) parę przepisów zaliczone ale dziś robiłam babeczki gryczane z bananami i mi opadły :( użyłam mąki z amarantusa to dlatego ?

    Pozdrawiam !

  25. julka pisze:

    Ciasteczka z czekoladą zrobione dzień po dniu, bo mąż wyjadł :-P. Zamiast cukru trzcinowego uzyłam kokosowego i wczoraj były trochę za słodkie. Ale dziś zmniejszyłam ilość do 1/2 szklanki i wyszły super. Następne przepisy już czekają w kolejce do zrobienia:-)

    • admin admin pisze:

      aaaaaaaaaaaaa dziękuję! tak się cieszę czytając takie słowa! dziękuję że napisałaś :) pozdrowienia dla rodzinki :*

  26. Ola pisze:

    Cześć,
    kupiłam Twoją książkę i jestem bardzo zadowolona – czegoś takiego mi brakowało w kuchni :) Zwłaszcza pierwszy i ostatni rozdział są dla mnie przydatne, ponieważ lubię eksperymentować w kuchni i tworzyć swoje dania w oparciu o ciekawe bazy i dodatki.
    Muszę tylko zadać parę pytań uzupełniających.
    Przy przepisach na mieszanki mąki bezglutenowej brakuje mi informacji o ich zastosowaniu, tzn. która nada się na naleśniki, która na pierogi, ciastka, pizzę czy tartę?

    Skomponowałam na podstawie twoich wskazówek taką mieszankę z mąką kasztanową i chciałam jej użyć do zrobienia pierogów. Znalazłam gdzieś w sieci przepis na ciasto na pierogi z mąką bezglutenową, ale nie udało mi się go zastosować do mojej mieszanki – ciasto się łamie i nie da się z niego nic ulepić. Czy masz może jakiś sprawdzony sposób na pierożki bezglutenowe z mąką kasztanową?

    Pozdrawiam!

    • admin admin pisze:

      Olu bardzo dziękuję za wiadomość. Ja polecam używać tych mieszanek do przygotowania praktycznie wszystkiego tylko np. w przypadku pierogów polecam dodawać tzw. „glut” powstały po zalaniu siemienia lnianego – jest on elastyczny i sprawi że ciasto nie będzie się sypać

  27. Dasza pisze:

    Pani Kingo! Książka jest bardzo ciekawa dla mnie, ale…niestety, nie mam możliwość jej kupić, ale mieszkam w Rosjii… Czyly możliwa jest dostawa za granicę? Przepraszam za mój Polski:)
    Dziękuję!

  28. Natalia pisze:

    Czy w książce podane są kalorie? :)

  29. Kinga M. pisze:

    Książkę kupiłam w środę, dzisiaj pierwszy wypiek – ciasto dyniowe ze strony 102. Jestem zachwycona! Pół już nie ma, a druga połowa jedzie z nami jutro na zawody .Po 12 km biegu będzie idealne :) Oczywiście o ile uda mi się je dobrze ukryć przed domowymi łasuchami. Mniami…
    Dzięki Kinga, jesteś Wielka!!!

  30. Annika pisze:

    Zastanawiam sie nad kupnem tej ksiazki. Jestem na diecie bezglutenowej i beznabialowej, czy sa tam przepisy dla mnie? Czy moze bede musiala duzo skladnikow zamieniac? Pozdrawiam serdecznie.

    • admin admin pisze:

      kochana książka ma mnóstwo przepisów dla osób takich jak Ty. Podaje w niej też sposób zamiany wielu produktów także myślę że każdy przepis będzie dla Ciebie odpowiedni jeżeli tylko przeczytasz poradnik.

  31. Asia pisze:

    Kingo,
    w niektórych przepisach podajesz po prostu x mąki, bądź x mąki orkiszowej, a w innych piszesz wyraźnie, że potrzeba x mąki pszennej pełnoziarnistej. Jakiej mąki w takim razie trzeba użyć, w przepisach, gdzie tego dokładnie nie precyzujesz, np. w czekoladowym chlebie bananowym, placku ze śliwkami czy torcie bananowym? Bo już mam wątpliwości a boję się próbować sama, bo nie jestem mistrzem pieczenia :)
    Książka piękna! :)

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel