Mus – krem z mango i marakui

Dziś przepis ekspresowy i egzotyczny. Delikatny, jedwabisty krem z mango i marakui. Deser ten świetnie sprawdza się w upalne dni. Można bardzo łatwo go modyfikować wystarczy użyć dowolnych owoców.  Polecam wersję z jagodami i kokosem lub truskawkami i bazylią. Lenie szaleństwo należy do  Was 🙂

Smacznego 🙂

Ilość porcji4 porcje

Składniki na 4 porcje:
 300 ml stałej części mleka koksowego dobrze schłodzonego
 4 łyżki cydru (można użyć białego wina, likieru cytrynowego, kokosowego lub pominąć)
 1 mango
 1 łyżka cukru pudru trzcinowego
 3 marakuje
 1 garść borówek
 świeża mięta

1

Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.

2

Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.

3

Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.

Wartości odżywcze

Porcji 4

Składniki

Składniki na 4 porcje:
 300 ml stałej części mleka koksowego dobrze schłodzonego
 4 łyżki cydru (można użyć białego wina, likieru cytrynowego, kokosowego lub pominąć)
 1 mango
 1 łyżka cukru pudru trzcinowego
 3 marakuje
 1 garść borówek
 świeża mięta

Przygotowanie

1

Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.

2

Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.

3

Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.

Mus – krem z mango i marakui
(Wyświetlono 3 093 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.