Fit chipsy z botwinki

W mojej książce „Nie… zwykła kuchnia” podałam przepis na zdrowe chipsy ze szpinaku i cebuli. Dziś mam dla was propozycję na pyszną przekąskę z botwinki. Ekspresowa robota, a jaki fantastyczny dodatek. Często robię chipsy z botwinki i podaje do zup -kremów jako chrupki dodatek. Polecam Wam również wersję chipsów oprószonych parmezanem zamiast soli i tak zapieczonych.  Jeżeli macie rozgrzany piekarnik po pieczeniu ciasta – bez problemu możecie go wykorzystać na stworzenie fit przekąski.

Zapraszam po przepis 🙂

Smacznego 🙂

Ilość porcji1 porcja

 świeże liście botwinki
 różowa sól himalajska
 olej rzepakowy lub oliwa z oliwek

1

Rozgrzać piekarnik do 120 ° C.

2

Umieść umyte i osuszone liście botwinki w dużej misce i wymieszać z kilkoma kroplami oleju.

3

Ułożyć liście  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Posypać solą morską.

5

Piec przez 15 minut, a następnie sprawdzać je co 5 minut, aż do momentu kiedy będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.

Składniki

 świeże liście botwinki
 różowa sól himalajska
 olej rzepakowy lub oliwa z oliwek

Przygotowanie

1

Rozgrzać piekarnik do 120 ° C.

2

Umieść umyte i osuszone liście botwinki w dużej misce i wymieszać z kilkoma kroplami oleju.

3

Ułożyć liście  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Posypać solą morską.

5

Piec przez 15 minut, a następnie sprawdzać je co 5 minut, aż do momentu kiedy będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.

Fit chipsy z botwinki
(Wyświetlono 1 428 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

1 komentarz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.