Fit chipsy z botwinki

W mojej książce „Nie… zwykła kuchnia” podałam przepis na zdrowe chipsy ze szpinaku i cebuli. Dziś mam dla was propozycję na pyszną przekąskę z botwinki. Ekspresowa robota, a jaki fantastyczny dodatek. Często robię chipsy z botwinki i podaje do zup -kremów jako chrupki dodatek. Polecam Wam również wersję chipsów oprószonych parmezanem zamiast soli i tak zapieczonych.  Jeżeli macie rozgrzany piekarnik po pieczeniu ciasta – bez problemu możecie go wykorzystać na stworzenie fit przekąski.

Zapraszam po przepis :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

składniki:

świeże liście botwinki

różowa sól himalajska

olej rzepakowy lub oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 120 ° C.

  2. Umieść umyte i osuszone liście botwinki w dużej misce i wymieszać z kilkoma kroplami oleju.

  3. Ułożyć liście  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Posypać solą morską.

  5. Piec przez 15 minut, a następnie sprawdzać je co 5 minut, aż do momentu kiedy będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smacznego :)









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel