Suflety jabłkowe – przepis dla gazety „Mistrz branży”

W tym miesiącu zaproszono mnie do stworzenia przepisu dla poradnika dla piekarzy, cukierników i lodziarzy „Mistrz Branży”.  Tematem były nasze cudowne jabłka. Przygotowałam z nich suflety, które są po prostu doskonałe.

Dziękuję Wam również za cierpliwość. Dawno nic nie publikowałam ale promocja książki i szybki długo wyczekiwany urlop w Portugalii na to wpłynął. Już niebawem pojawi się mnóstwo nowych inspiracji, które ze sobą przywiozłam oraz obiecany wpis o mojej kulinarnej podroży.

jedz jabłka_suflet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smacznego:)

(Wyświetlono 528 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

3 komentarzy

  1. Kinga 28 września 2014 o 18:27

    Można wiedzieć dlaczego przygotowane suflety należy włożyć na 20 minut do zamrażarki?

    Odpowiedz
    1. admin 29 września 2014 o 19:40

      białko nie podchodzi wodą, tworzy się coś w rodzaju takiej pianki i lepiej suflet wspina się po brzegach foremki.

      Odpowiedz
  2. ANN 28 września 2014 o 15:35

    robiłam mmm pycha 🙂

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.