Bezowe duszki

Rozmowa duszków w Halloween:

duszek FIGO – Ja się cieszę, że muszę jutro jechać na jeden cmentarz bo mam tylko 3 trupki do odwiedzenia.

duszek FUNIA – Ja zawsze jeżdżę na cmentarz do Babci mimo, że ona żyje.

duszek CRUNCHY- A ja sobie lubię Święto Zmarłych to drugie od razu po Bożym Narodzeniu.

duszek BI – a ja i tak ich wszystkich nawiedzam i odwiedzam :)))

Byłam świadkiem tej rozmowy podczas wspólnego smażenia steków. Udanego wieczoru.

Pozdrawiają Was śmieszne bezowe duszki.

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 białka
 ¾ szklanki drobnego cukru
 1 szczypta soli
 ¼ łyżeczki białego octu winnego
 srebrne kuleczki

1

Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3

Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4

Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5

Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.

Składniki

 2 białka
 ¾ szklanki drobnego cukru
 1 szczypta soli
 ¼ łyżeczki białego octu winnego
 srebrne kuleczki

Przygotowanie

1

Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3

Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4

Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5

Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.

Bezowe duszki
(Wyświetlono 882 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

6 komentarzy

  1. Karolina 25 kwietnia 2017 o 17:57

    Ile sztuk z tego przepisu?

    Odpowiedz
    1. admin 25 kwietnia 2017 o 19:51

      ok 10 sztuk

      Odpowiedz
  2. Dawid 1 listopada 2013 o 20:17

    WOW! To wygląda nieziemsko, muszę spróbować takie upiec 😀

    Odpowiedz
  3. sylwia 1 listopada 2013 o 10:06

    zrobiłam jak w przepisie ale wyszły mi takie miekkie czy one po wyjeciu z piekarnika beda twardsze???

    Odpowiedz
  4. evcia 31 października 2013 o 21:23

    Chętnie bym takie zjadła niestety nigdy nie próbowałam robić bezy ponoć to bardzo trudne.
    Czy dodasz jakiś wpis pt.”jak zrobić idealną beze”
    Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 1 listopada 2013 o 11:55

      na pewno 🙂

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.