Jajka faszerowane marchewką

Jajka faszerowane marchewką to propozycja Adama który wysłał mi ją po akcji „Co na Święta”. Muszę przyznać że przysłaliście mi mnóstwo smakowitych przepisów. Postaram się wypróbować jak najwięcej i oczywiście przetestować na członkach mojej rodziny:) Jajka pomysłu Adama  są bardzo ciekawe w smaku, słodycz marchewki idealnie przełamuje smak majonezu. Łatwość i szybkość ich wykonania to kolejny ich plus. Polecam na Wielkanocny Stół i dziękuję autorowi za przepis:)
UWAGA!!! już w piątek mała niespodzianka! przygotowałam dla Ciebie prezent:)

Składniki:
5 jajek

1 mała marchewka
rzeżucha
majonez
serek typu Philadelphia
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
2.  Marchewkę lekko obgotować tak by nie była twarda.
3. Jajka przekroić wzdłuż, wybrać żółtka do osobnej miski.
4. Żółtka rozgnieść, dodać startą na małych oczkach marchewkę, majonez, serek, rzezuchę, sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5. Farszem napełnić wydrążone jajka, można ozdobić szczypiorkiem, koperkiem lub kiełkam

Smacznego:)









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel