Ciasto z mleka ryżowego – pyszne!!!

Zobaczcie jakie niesamowicie proste i szybkie ciasto powstało w mojej kuchni. Zachęcam do wypróbowania.

Składniki:
2 szkl. mąki pszennej
1szkl. cukru trzcinowego
0,5 szkl. oleju
1,5 szkl. mleka ryżowego
1 łyżki cynamonu
3 łyżki konfitury jagodowej
cukier waniliowy
płaska łyżka sody
3 czubate łyżki kakao
żurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
świeże borówki ilość wg uznania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki.  Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.

Smacznego:)









6 Responses

  1. Monika pisze:

    Jakiej innej konfitury można użyć? Może być np. malinowa? Wygląda przepysznie, więc muszę przyrządzić 😉 Pozdrawiam!

  2. Kasia pisze:

    Czy mozna zastapic cukier czyms zdrowszym? Nie wiem.. daktyle? :-) jesli tak, podaj prosze orientacyjne wg Ciebie ilosci :-)
    Pozdrawiam!

  3. oliwka pisze:

    Kingo, a jaką mąkę bezglutenową proponujesz tu zastosować?
    Pozdrawiam serdecznie 😊

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel