Cieciorka z Woka

Dziś szybkie, pyszne, zdrowe danie. Osobiście nie jestem fanką mięsa więc takie ciepłe danie jest dla mnie idealne! Ostatnio miałam ciężki okres, dużo pracy, chory koń, dużo nerwów –  ten posiłek jest o tyle fajny, że daje mi dużo energii i przede wszystkim można go zrobić bardzo szybko. Poza tym uwielbiam kolorowe dania:)
Zapraszam

Składniki na porcję dla 2 osób:
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 zielona papryka
3 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
1 puszka ciecierzycy
1 szklanka bulionu warzywnego
kilka różyczek kalafiora
szczypiorek
łyżka oliwy z pestek winogron
przyprawy: sól, pieprz i słodka papryka

Przygotowanie:
1. Na rozgrzanym woku podsmażamy pokrojoną piórka cebulę, czosnek, pokrojone w kostkę papryki i kalafior. Kiedy warzywa ładnie się zarumienią dodajemy bulion i dusimy aż warzywa będą miały odpowiednią twardość. Czekamy aż cały płyn odparuje.
2. Kiedy cały płyn odparuje dodajemy cieciorkę (przepłukaną i odsączoną na sitku ), ulubione przyprawy – (ja dałam słodką paprykę i trochę świeżo zmielonego pieprzu) i chwile podgrzewamy na woku. Na koniec dodajemy szczypiorek i gotowe:)
Smacznego:)









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel