Pasta z wędzonej makreli

Ten przysmak chyba zna każdy, u mnie w domu gości bardzo często ponieważ uwielbiam ryby. Pasta z makreli to idealna propozycja na zdrową wiosenna kanapkę.  Jako że „patroszenie”:) ryb opanowane mam do perfekcji przygotowanie jej zabiera mi bardzo mało czasu. Moja Mama robiła ją zazwyczaj z majonezem ja wolę „odchudzoną wersję” z lekkim serkiem wiejskim.
Skosztujcie:)
 Składniki:
1 makrela wędzona
150g serek wiejski lekki
2 ogórki kiszone
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 czerwonej cebuli
szczypiorek
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Usunąć wszystkie ości z makreli
2. Dodać serek wiejski, drobno pokrojony ogórek, jajka, cebulę i szczypiorek
3. Wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego:)









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel