Owsianka z żurawiną i makiem

Dziś propozycja na zimne, brzydkie ponure poranki. Pyszna owsianka z żurawiną i makiem.
Jest to jedne z moich ulubionych posiłków – idealnie rozgrzewa i nasyca na cały ciężki dzień, można go dowolnie modyfikować –  no i zawsze jest pyszne:))

Składniki:
2-3łyzki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich – namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły – jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
1,5 szklanki mleka
1 łyżka miodu
1 łyżka maku
garść żurawiny
orzechy

Przygotowanie:

płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje.

Smacznego:)









2 Responses

  1. O maku pisze:

    Kingo,
    od 3 lat mielę na śniadanie owsianki, zwykle, kakaowe, owocowe, itd. 😉 Mak w owsiance to dla mnie odkrycie i nowa jakosc ☺ serdeczne dzięki i pozdrawiam. Czekam na nową książkę z niecierpliwością i liczę po cichu, ze bedzie to zbiór fit pzepisow i bedzie okazja znowu się spotkac ☺

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel