Krewetki z czosnkiem i świeżą pietruszką

Kolejna propozycja na pyszną, wykwintną kolację:) Tym razem w pełni przyrządzona przez mojego męża – krewetki tygrysie z czosnkiem i świeżą pietruszką. Ależ to proste i szybkie danie.  Ummmmmmmmm teraz jeszcze czuję ten zapach!!!PYCHOTA:)

Składniki:
– 1 opakowanie krewetek tygrysich 225g,
– 100g masła,
– natka pietruszki
– 4 ząbków czosnku,
– sól, pieprz
– oliwa

Jak przyrządzić?
Krewetki rozmrozić, posolić, popieprzyć. Następnie smażyć na odrobinie oliwy z oliwek trochę natki i wyciśniętego czosnku – większość zostawić na później. Dodać po chwili krewetki. Dodać masło, tak by powstał biały sos –czyli dość sporo. Dorzucić resztę czosnku i natki. Podsmażyć trochę aż będzie lekko chrupiące. Podawać od razu z bagietka z masłem i sałatką grecką na boku.

 Smacznego









2 Responses

  1. Monia pisze:

    Powyższy przepis wzbogacony o czerwona paprykę to mistrzostwo świata ;))))

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel