Kasza gryczana z boczkiem i śliwką kalifornijską.

Często na kolacje mamy dylemat – co by tu zjeść? Znudziły się nam kanapki, sałatki, tosty itd.
Grając w karty zastanawialiśmy się na tym na co mamy ochotę:) Chcieliśmy zjeść coś prostego, nieskomplikowanego i na dodatek szybkiego. Naszła nas ochota na kaszę z boczkiem i śliwką, a do tego ulubiony kefir. Pycha!! Stwierdziliśmy jednogłośnie, że najlepsze jest proste jedzenie.
Spróbujcie naprawdę warto:) Przepis ekspresowy idealny również na obiad.

Składniki:
– kasza gryczana – 1 woreczek
– boczek wędzony
– 1/2 cebuli
– kilka śliwek kalifornijskich

Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotować według opisu na pudełku w między czasie
2. na patelni podsmażyć boczek pokrojony w drobną kostkę wraz z śliwką aż zrobią się „skwarki”
3. dodać pokrojoną w kostkę cebulę – smażyć aż się zeszkli
4. na patelnie wsypać uprzednio ugotowaną kaszę i wszystko dokładnie wymieszać.
5 Można podawać:))

Smacznego!









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel