kolorowa sałatka do dań z grilla

W ubiegłą niedzielę w naszym domu organizowaliśmy rodzinny obiad.  Pogoda nam niewątpliwie dopisała i z tej okazji zrobiliśmy przyjęcie „pod chmurką” serwując dania z grilla  i z naszego owocowego ogródka:)
– podana była pyszna karkówka marynowana dzień wcześniej – przepis na marynatę znalazłam na blogu „gotowaniecieszy” naprawdę polecam – mięsko jest pyszne i każdy je chwali.
– dodatkowo ziemniaczki w foli z masełkiem ziołowym
– papryka z grilla faszerowana  fetą
– makrela wędzona z grilla
oraz
1. kolorowa sałatka a la grecka:)
sałata lodowa,
pomidory sparzone, obrane ze skórki pokrojone w ćwiartki
ogórek zielony pokrojony w kosteczkę
cebula czerwona pokrojona w talarki
cebulka zielona dymka
ser feta
czerwona papryka
zielona papryka
sól
pieprz
 
Wszystkie składniki wykładam po kolei do miski –  nie mieszam. Dopiero jak każdy nakłada sobie na talerz następuje wymieszanie sałatki. Każdy dobrowolnie polewa sobie sosem winegret
 
sos winegret z tego przepisu
 
Na deser było ciasto  z rabarbarem, malinami i mandarynką pod bezową pierzynką – kolejny wpis.









2 Responses

  1. Kasia pisze:

    ja do tego typu sałatek uwielbiam dodawać koperek.

    Nasz polski a jaki pyszny

    Plus jakieś ziarenka i kiełki :)

    Pozdrawiam serdecznie.

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel